ישנן דרכים רבות להכנת ספגטי בולונז - יש המכינים אותו עם רסק עגבניות, יש עם עגבניות טריות, יש המכינים ספגטי בולונז עם גזר ויש המוסיפים פטריות. המרכיב הסודי של מתכון זה אחד הוא: תרכיז רימונים. אפשר להחליף את תרכיז הרימונים ביין אדום, אולם התרכיז נותן לבשר את ההשלמה הדרושה לו, וטעם נפלא.
מרכיבים:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 6 שיני שום קצוצות (ולא כתושות)
- 2 כפות שמן זית
- חצי ק"ג בשר טרי טחון
- 4 עגבניות גדולות קצוצות
- קופסא קטנה רסק עגבניות (125 גרם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס רוטב / תרכיז רימונים. אם אין בבית, אפשר להחליף ב2/3 כוס יין אדום ולא להוסיף מים.
- חצי כוס מים (אם הוספתם יין אדום לא להוסיף גם מים)
- הרבה אהבה, בלי אהבה התבשיל לא יוצא טעים
הוראות הכנה:
- מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה
- מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לקבלת גוון חום
- מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את רכז הרימונים או היין ומרתיחים
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
- מעבירים לאש קטנה ומבשלים במשך 30 דקות
- בינתיים, מכינים ספגטי או פסטה אחרת לרוטב הבולונז שלנו. כשהפסטה מוכנה, מערבבים עם מעט שמן זית
- מגישים את הספגטי או הפסטה ויוצקים מעליה את הרוטב. חשוב לא לערבבם ביחד כדי לא לבשל את הפסטה יתר על המידה.
מרכיבים:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 6 שיני שום קצוצות (ולא כתושות)
- 2 כפות שמן זית
- חצי ק"ג בשר טרי טחון
- 4 עגבניות גדולות קצוצות
- קופסא קטנה רסק עגבניות (125 גרם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס רוטב / תרכיז רימונים. אם אין בבית, אפשר להחליף ב2/3 כוס יין אדום ולא להוסיף מים.
- חצי כוס מים (אם הוספתם יין אדום לא להוסיף גם מים)
- הרבה אהבה, בלי אהבה התבשיל לא יוצא טעים
הוראות הכנה:
- מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה
- מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לקבלת גוון חום
- מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את רכז הרימונים או היין ומרתיחים
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
- מעבירים לאש קטנה ומבשלים במשך 30 דקות
- בינתיים, מכינים ספגטי או פסטה אחרת לרוטב הבולונז שלנו. כשהפסטה מוכנה, מערבבים עם מעט שמן זית
- מגישים את הספגטי או הפסטה ויוצקים מעליה את הרוטב. חשוב לא לערבבם ביחד כדי לא לבשל את הפסטה יתר על המידה.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.